~ Nederland ~ Belgie ~

~ Cattery BlauweFanWarkum ~
~ Cattery Bleues Reynaert ~
~ Cattery Blue Lightning ~
~ Cattery de Bollenstreek ~
~ Cattery Bont en Blauw ~
~ Cattery Charmoureux ~
~ Cattery Chez Manché ~
~ Cattery Flairit ~
~ Cattery de L’Ile Bleu ~
~ Cattery Iranto ~
~ Cattery la Reine Bleue ~
~ Cattery le Chat Ludique ~
~ Cattery Poekie Mau Mau ~
~ Cattery 't Spinnewiel ~
~ Cattery Vale Blauwe ~
~ Cattery Wamwir tot Woepwoes ~
~ Cattery Whiskers Home ~
 

 

 

 

 

 

Cattery BlauweFanWarkum


Mijn man en ik hebben ons hele leven samen al katten. Maar nadat de laatste in 2008 overleed besloten wij van onze vrijheid te gaan genieten. Een paar maanden later kruiste de Chartreux ons pad en al snel deden Delvin de la Gorbyniere  en Daria de L’Onde Bleue hun intrede. Ze zijn zo mooi en lief en vooral onafscheidelijk.… Ze stalen gelijk ons hart.
In de toekomst willen we met Daria showen, maar eerst verwachten we een leuk nestje van haar. De kittens  groeien  op bij ons in huis en hebben daarnaast beschikking over een ruime kattenren om van buiten te genieten. Ook maken ze kennis met kleine kinderen en honden, voor optimaal gesocialiseerde kittens!
 Cattery Blauwefanwarkum is een huiselijke cattery in het oude, zeer levendige, friese stadje Workum (Warkum).

Voor meer informatie:

A.M.Thimig-Kalwij
Workum
06-12611787
E-mail
Website                                                                                                          terug naar boven

 

 

Cattery Bleues Reynaert


Cattery Bleues Reynaert is een cattery in het zuidwesten van Nederland.
Jarenlang hebben we genoten van onze rode kater, een zwart/wit poesje en een blauwe kater. Deze blauwe had een heel lief en aanhankelijk karakter en toen we ons gingen verdiepen of er een link was met een raskat kwamen we uit op Chartreux. Onze 1 e Chartreux kater komt cattery Ballade Bleue en is nu 6 jaar en we besloten als gezelschap een Chartreux poes (Loes) te nemen voor onze inmiddels gecastreerde kater.
Daarna kwam onze volgende wens: graag een nestje van Loes. Onze kittens groeien op in huiselijke kring op bij de honden en maken ze kennis met mensen die op bezoek komen.

Voor meer informatie:

Fam. Reuling
Koewacht

0114-317625
E-mail
                                                                                                         terug naar boven

 

 

 

 

Cattery Blue Lightning


Cattery Blue Lightning is een kleine huiselijke cattery op de Veluwe. De liefde voor dit ras was gelijk geboren toen wij voor het eerst een chartreux kater zagen. Nu jaren later hebben we zelf drie prachtige chartreux katten. Allereerst Bruno, onze stoere kater en dan Babeau, een mooie eigenwijze en ietwat verlegen franse dame. Uit het eerste nestje dat begin 2008 is geboren hebben wij het katertje Dionysius zelf gehouden.
Onze raskatten zijn in huis opgegroeid met onze Rhodesian Ridgeback hond, waar ze prima mee op kunnen schieten. Ze kunnen samen heerlijk in huis ravotten. Ook hebben ze een groot buitenverblijf waar ze heerlijk kunnen klauteren in een boomstam en rondom zich heen kunnen kijken naar allerlei andere dieren die voorbij komen in het natuurgebied waar wij wonen.

Voor meer informatie:

J. Smit
Putten

E-mail
Website                                                                                                        
terug naar boven

 

 

 

Cattery de Bollenstreek

  Wij zijn Marijke en Erik Bouman en hebben twee geweldige zonen Raymon (16) en Partick (13). Wij wonen in Hillegom in de mooie Bloembollenstreek op een steenworp afstand van de Keukenhof.  Wij hebben al sinds we samen zijn katten en we zijn eigenlijk per ongeluk in aanraking gekomen met de Chartreux via de website van cattery 't Spinnewiel. Onze poes, Maggy van 't Spinnewiel,  is een speelse en erg sociale poes waar we intens van genieten.

In de loop der tijd is bij ons de wens om een nestje met haar te krijgen gegroeid. We wilden dit echter wel op de juiste wijze uitvoeren om zo te kunnen bijdragen aan de instandhouding van dit bijzondere ras.

Voor meer informatie:

Fam. Bouman
Hillegom
0252-531818
E-mail
Website                                                                                                          terug naar boven

 

 

Cattery Bont en Blauw

Cattery Bont en Blauw is een kleine huislijke cattery waar de liefde voor de Chartreux voorop staat. Sinds 2004 zijn we actief bezig met de Chartreux en hebben we af en toe eens kittens. Ook zijn we af en toe met onze meiden te vinden op een kattenshow waarmee we hopen het ras aan het publiek te laten zien en de verwarring rondom de Chartreux en Brits korthaar te doen wegnemen.

Onze gecastreerde Chartreux poezen heten Vivienne, Coeur de Marie, Desiree, Elianne.

Wij hebben momenteel een pauze ingelast en zullen de komende tijd geen kittens verwachten.

Voor meer informatie:

F. Geurds
Zevenaar
0316-785217
E-mail
Website                                                                                                            terug naar boven

 

 

Cattery Charmoureux

Cattery Charmoureux is een gezellige en kleinschalige cattery in Almere waarbij het fokken van gezonde en sociale katten voorop staat. De kittens groeien liefdevol op in een gezin met twee kinderen en andere dieren zoals valkparkieten, vissen en een goudhamster.
Met onze dekkater en grote trots Julius Caesar du Coeur Royal (Nom. BIS op de Wereldshow 2014) hopen we een mooie bijdrage te leveren aan dit bijzondere ras. Julius hebben wij in 2014 uit Frankrijk geïmporteerd en is inmiddels ook al vader geworden. Moeder Indy en dochter Jade zijn onze open poezen. Oma Femmigje hebben we na één nestje helaas moeten laten steriliseren, maar zij vermaakt zich prima met slapen en eten. Jessie, onze mooie Maine Coon dame, levert als liefhebbende nanny ook zo haar bijdrage aan de opvoeding van onze kittens.

Voor meer informatie:

Fam. Smit
Almere
06-53185835
E-mail
Website                                                                                                            terug naar boven

 

 

 

 

 

 

Cattery Chez Manché

Als kind had ik een poezenboek met daarin een majestueuze grijze poes. In mijn herinnering heb ik er uren naar gekeken, “ze glimlachte naar mij” verbeelde ik me ! Ik ben mij gaan verdiepen in dit ras toen mijn moeder aangaf een Chartreux te willen. Wetende dat zij niet lang meer zou leven ! Toch ben ik voor haar op zoek gegaan, maar er waren geen kittens beschikbaar op dat moment. Haar wens is niet in vervulling gegaan. Door deze zoektocht ben ikzelf nog meer gecharmeerd geraakt van dit ras en wij waren super blij toen in oktober 2013 Cattery de L’Ile Bleu een poesje voor ons beschikbaar had! Neeltje hebben wij haar genoemd, naar mijn moeder Nel. Het is een lieve, rustige, zelfbewuste poes die snel haar plekje veroverd heeft in ons gezin. Zij groeit op met onze twee zonen van 16 jaar, en een Golden Retriever, Zora. Met Neeltje hopen wij een steentje bij te kunnen dragen aan het in stand houden van het bijzondere ras de Chartreux.

Voor meer informatie:

M. Manché
Amsterdam
06-36172925
E-mail
Website                                                                                                            terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

Cattery Flairit

Ruim dertig jaar hebben mijn vrouw en ik zonder onderbreken in gezelschap vertoefd van diverse HTK-katten. Onze liefde voor Chartreux ontwaakte zo’n 15 jaar geleden, dankzij de prachtige blauwgrijze kater“ Jean Claude” van onze Vlaamse familie. Zo’n “soort kat” zou op termijn onze woning in de Kop van Noord Holland mogen verrijken, besloten we. In de zomer van 2010, vier maanden, nadat onze laatste poes was overleden, (een dag zonder katten is een dag niet geleefd, beamen ook wij.) mochten we “Flair”, een Vlaamse schone en een waardig vertegenwoordigster van haar ras, ophalen.
We hebben besloten dat binnenkort met Flair, de opbouw van onze iets uit te breiden cattery, een aanvang mag nemen. In de zomer hopen we een eerste nestje te kunnen verwelkomen.

Voor meer informatie:

Fam. Buis-Soetewey
Anna paulowna
0223-533835;
E-mail
                                                                                                                            terug naar boven

 

 

 

 

Cattery de L’Ile Bleu

In het begin van 2010 zijn wij begonnen ons te orienteren op katten en rassen. Al snel kwamen we uit bij de Chartreux die ons qua karakter en uiterlijk erg aansprak. We zijn dus op zoek gegaan naar zo’n schat. Ruim een half jaar moesten we wachten toen heel overwacht een telefoontje uit Duitsland kwam dat we Florence konden ophalen!
Na onze eerste poes Floor waren wij zo enthousiast over de Chartreux dat wij besloten nog een poes en ook een kater erbij te nemen. Omdat wij er ook mee willen fokken hebben wij goed naar de stambomen gekeken en uiteindelijk een poes in Duitsland gevonden (Daisy) en een kater (Timo) in Zwitserland die in elk geval generaties lang geen gemeenschappelijke voorouders hebben, ook niet met onze Floor.
Vooral Timo en Daisy schelen in leeftijd twee weken en zijn echte maatjes en dit heeft geresulteerd in ons eerst nestje Chartreux kittens.

Voor meer informatie:
Mart en Monique Eilander
Beusichem
0345-530659
E-mail   

Website                                                                                                          terug naar boven

 

 

 

Cattery Iranto

Cattry Iranto is een kleine cattery in de Noord-Oostpolder. Al jaren "verliefd" op Chartreux.
Bij Iranto wonen castraat kater Gabri d'Elvi Lumé en de halfzusjes Isis en Isabelle du Kleetbos. De katten zijn in huis samen met de rottweiler Evita.Voor meer informatie:
I Veelenturf
Espel
06-37227936
E-mail   

Website                                                                                                                                                                                                                                      terug naar boven

 

 

 

 

Cattery la Reine Bleue

Wij zijn Claudia en Maike, dochter en moeder en wonen in het noordoosten van Brabant. Nadat we een aantal htk hebben gehad, wilde ik, Claudia, graag een raskat. Na een ontmoeting met twee prachtige, lieve Chartreux katers in het kattenhotel waar onze vroegere katten kwamen, was ik verkocht. Na veel zoeken op internet, rond bellen en mailen, was er nog een poesje in cattery "de l'ile bleu". Meteen zijn we kijken en een week later kwam ze bij ons wonen. Inmiddels hebben we 3 Chartreux dames en een zelf gefokte heer.

Voor meer informatie:
Claudia Bogaerts
Grave
E-mail

Website                                                                                                              
                                                                                                                            terug naar boven

 

 

Cattery le Chat Ludique

Cattery le chat ludique is een kleine huiselijke cattery in Zuid Holland. Na jaren geen kat meer te hebben gehad zijn wij op zoek gegaan naar een kat. We wisten wel wat voor één we er dan wilden hebben een chartreux !Na  een lange zoektocht is het toch gelukt en In oktober 2011 konden wij Jerry ophalen. Wij vonden het zo leuk dat we er nog ééntje bij wilde maar dan wel een poesje. In januari 2013 konden wij Heidi van Poekie Mau Mau ophalen.

Inmiddels dartelen er drie katten in ons huis twee chartreux’s en één ragdoll onze Wollebol.

Met Heidi hopen wij een steentje bij te kunnen dragen met het in stand houden van het bijzondere ras de chartreux.

Voor meer informatie:
M. Groenendijk
Pijnacker
E-mail   

Website                                                                                                         terug naar boven

 

 

 

 

Cattery Poekie Mau Mau

 Cattery Poekie Mau Mau is een kleine cattery in het noorden van Nederland. De Chartreux liefde is al op jonge leeftijd ontstaan. Nu hebben we eindelijk de kans gekregen om een steentje bij te dragen aan het verbeteren en in stand houden van dit bijzondere ras. Onze poes, Maxime van Cassenbroeck, komt uit Belgie. Poes Blue Melody Caya is afkomstig uit Hongarije. Onze kater, Chapo des Chats Pichapo en poes Danaide du Lucius, komen allebei uit Frankrijk. Clara Modré klubícko komt uit Tsjechië
Een stel heerlijke knuffels. Alle dames krijgen elke dag nog een extra wasbeurt van m’n lieve maine coon Dexter. Kittens groeien in de woonkamer op, zodat ze vanaf het begin alle geluiden meekrijgen en goed gesocialiseerd worden.

 Voor meer informatie:

A. van Dijken
Uithuizen
06-25092860
E-mail
Website                                                                                                              
terug naar boven

 

 

 

Cattery 't Spinnewiel

Cattery 't Spinnewiel is  de oudste nog fokkende Nederlandse cattery, in 1999 zijn wij begonnen. Op dit moment wonen er 6 Chartreux bij ons, waarvan 2 poezen kittens kunnen krijgen. Sinds kort hebben we een nieuwe kater in ons huis mogen verwelkomen. Zijn naam is Frost des Chats Bleus en hij komt uit Frankrijk.

Onze poezen beschikken over ons hele huis en een ruim buitenverblijf. De katers wonen in hun speciale verblijf, dat aan onze woonkamer grenst. Ook zij hebben de mogelijkheid om buiten te spelen. De dames mogen maximaal een maal per jaar een nest krijgen. De kittens groeien bij ons in de woonkamer op, zodat ze kunnen wennen aan normaal huislijk verkeer en aan andere katten.

Voor meer informatie:

N. Simons
Maassluis
010-5921102
E-Mail
Website                                                                                                               terug naar boven

 

 

 

Cattery Vale Blauwe

Sinds 2007 is cattery Vale Blauwe actief in het fokken met Chartreux. Er zijn inmiddels vier geweldige nesten geboren! Op dit moment hebben we een fokpoes, Fairy Tail van de Vale Blauwe en haar gecastreerde moeder Code Bleu van de Vale Blauwe.

De dames wonen hier samen met een kleine hond, Pippi. De Chartreux is wat dat betreft de ideale kat voor gezinnen met andere huisdieren of gezinnen met kinderen.

We hopen in de toekomst leuke kittens te krijgen van Fairy.

Voor meer informatie:

A. van 't Hul
Elburg
06-29091533
E-mail                                                                                                                   terug naar boven

 

 

 

 

Cattery Wamwir tot Woepwoes

De interesse in- en liefde voor de Chartreux is onverwachts op mijn pad gekomen. Mijn eerste kat “Wonder” bleek een combi te zijn van een Brit en een Chartreux. In die tijd wist ik niet wat het verschil was. Toen werd mijn belangstelling gewekt , ik verdiepte me in de Chartreux en wilde natuurlijk graag een echte Chartreux. In Luxemburg vond ik in 2002 Timea vum Rousegaard (Winnewin).

Het is een stille, wijze, zachte poes, een zeer zorgzame moeder die dol is op spelen. Momenteel dartelen er zes katten door het huis, die ik, samen met mijn man Henry, een liefdevol en huislijk bestaan wil geven. Van de zes zijn er 3 Chartreux ( Winnewin, Wapse en kater Wurre), 2 Britten ( Woeswoes en Waumauw) en natuurlijk onze Wonder.

Voor meer informatie:

M. van der Horst
Steenwijk
E-mail
Website                                                                                                                  terug naar boven

 

 

 

 

Cattery Wamwir tot Woepwoes

Cattery Whiskers Home is een kleine cattery in het zuiden van Noord-Brabant. Wij zijn Christine en Martin Buijtels. Samen hebben wij 3 dochters. Wij hebben 2 poezen, waarvan 1 Chartreux, Joy. Zij komt van Cattery Blue Lightning. Ze krijgen erg veel aandacht van onze meiden, en hebben de beschikking over het hele huis. Als het lekker weer is kunnen ze in de grote buitenren spelen. Onze kittens groeien op in huis zodat zij wennen aan alle huiselijke geluiden en gebruiken.

Voor meer informatie:

C. Buijtels
Bladel
E-mail
                                                                                                                 terug naar boven