~ Nederland ~ Belgie ~

~ Cattery Bleues Reynaert ~
~ Cattery Charmoureux ~
~ Cattery Chez Manché ~
~ Cattery la Reine Bleue ~
~ Cattery le Chat Ludique ~
~ Cattery Poekie Mau Mau ~
~ Cattery 't Spinnewiel ~
~ Cattery Wamwir tot Woepwoes ~
~ Cattery Whiskers Home ~
 

 

 

 

 

 

Cattery Bleues Reynaert


Cattery Bleues Reynaert is een cattery in het zuidwesten van Nederland.
Jarenlang hebben we genoten van onze rode kater, een zwart/wit poesje en een blauwe kater. Deze blauwe had een heel lief en aanhankelijk karakter en toen we ons gingen verdiepen of er een link was met een raskat kwamen we uit op Chartreux. Onze 1 e Chartreux kater komt cattery Ballade Bleue en is nu 6 jaar en we besloten als gezelschap een Chartreux poes (Loes) te nemen voor onze inmiddels gecastreerde kater.
Daarna kwam onze volgende wens: graag een nestje van Loes. Onze kittens groeien op in huiselijke kring op bij de honden en maken ze kennis met mensen die op bezoek komen.

Voor meer informatie:

Fam. Reuling
Koewacht

0114-317625
E-mail
                                                                                                         terug naar boven

 

 

 

 

Cattery Charmoureux

Cattery Charmoureux is een gezellige en kleinschalige cattery in Almere waarbij het fokken van gezonde en sociale katten voorop staat. De kittens groeien liefdevol op in een gezin met twee kinderen en andere dieren zoals valkparkieten, vissen en een goudhamster.
Met onze dekkater en grote trots Julius Caesar du Coeur Royal (Nom. BIS op de Wereldshow 2014) hopen we een mooie bijdrage te leveren aan dit bijzondere ras. Julius hebben wij in 2014 uit Frankrijk geïmporteerd en is inmiddels ook al vader geworden. Moeder Indy en dochter Jade zijn onze open poezen. Oma Femmigje hebben we na één nestje helaas moeten laten steriliseren, maar zij vermaakt zich prima met slapen en eten. Jessie, onze mooie Maine Coon dame, levert als liefhebbende nanny ook zo haar bijdrage aan de opvoeding van onze kittens.

Voor meer informatie:

Fam. Smit
Almere
06-53185835
E-mail
Website                                                                                                            terug naar boven

 

 

 

 

 

 

Cattery Chez Manché

Als kind had ik een poezenboek met daarin een majestueuze grijze poes. In mijn herinnering heb ik er uren naar gekeken, “ze glimlachte naar mij” verbeelde ik me ! Ik ben mij gaan verdiepen in dit ras toen mijn moeder aangaf een Chartreux te willen. Wetende dat zij niet lang meer zou leven ! Toch ben ik voor haar op zoek gegaan, maar er waren geen kittens beschikbaar op dat moment. Haar wens is niet in vervulling gegaan. Door deze zoektocht ben ikzelf nog meer gecharmeerd geraakt van dit ras en wij waren super blij toen in oktober 2013 Cattery de L’Ile Bleu een poesje voor ons beschikbaar had! Neeltje hebben wij haar genoemd, naar mijn moeder Nel. Het is een lieve, rustige, zelfbewuste poes die snel haar plekje veroverd heeft in ons gezin. Zij groeit op met onze twee zonen van 16 jaar, en een Golden Retriever, Zora. Met Neeltje hopen wij een steentje bij te kunnen dragen aan het in stand houden van het bijzondere ras de Chartreux.

Voor meer informatie:

M. Manché
Amsterdam
06-36172925
E-mail
Website                                                                                                            terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

Cattery la Reine Bleue

Wij zijn Claudia en Maike, dochter en moeder en wonen in het noordoosten van Brabant. Nadat we een aantal htk hebben gehad, wilde ik, Claudia, graag een raskat. Na een ontmoeting met twee prachtige, lieve Chartreux katers in het kattenhotel waar onze vroegere katten kwamen, was ik verkocht. Na veel zoeken op internet, rond bellen en mailen, was er nog een poesje in cattery "de l'ile bleu". Meteen zijn we kijken en een week later kwam ze bij ons wonen. Inmiddels hebben we 3 Chartreux dames en een zelf gefokte heer.

Voor meer informatie:
Claudia Bogaerts
Grave
E-mail

Website                                                                                                              
                                                                                                                            terug naar boven

 

 

Cattery le Chat Ludique

Cattery le chat ludique is een kleine huiselijke cattery in Zuid Holland. Na jaren geen kat meer te hebben gehad zijn wij op zoek gegaan naar een kat. We wisten wel wat voor één we er dan wilden hebben een chartreux !Na  een lange zoektocht is het toch gelukt en In oktober 2011 konden wij Jerry ophalen. Wij vonden het zo leuk dat we er nog ééntje bij wilde maar dan wel een poesje. In januari 2013 konden wij Heidi van Poekie Mau Mau ophalen.

Inmiddels dartelen er drie katten in ons huis twee chartreux’s en één ragdoll onze Wollebol.

Met Heidi hopen wij een steentje bij te kunnen dragen met het in stand houden van het bijzondere ras de chartreux.

Voor meer informatie:
M. Groenendijk
Pijnacker
E-mail   

Website                                                                                                         terug naar boven

 

 

 

 

Cattery Poekie Mau Mau

 Cattery Poekie Mau Mau is een kleine cattery in het noorden van Nederland. De Chartreux liefde is al op jonge leeftijd ontstaan. Nu hebben we eindelijk de kans gekregen om een steentje bij te dragen aan het verbeteren en in stand houden van dit bijzondere ras. Onze poes, Maxime van Cassenbroeck, komt uit Belgie. Poes Blue Melody Caya is afkomstig uit Hongarije. Onze kater, Chapo des Chats Pichapo en poes Danaide du Lucius, komen allebei uit Frankrijk. Clara Modré klubícko komt uit Tsjechië
Een stel heerlijke knuffels. Alle dames krijgen elke dag nog een extra wasbeurt van m’n lieve maine coon Dexter. Kittens groeien in de woonkamer op, zodat ze vanaf het begin alle geluiden meekrijgen en goed gesocialiseerd worden.

 Voor meer informatie:

A. van Dijken
Uithuizen
06-25092860
E-mail
Website                                                                                                              
terug naar boven

 

 

 

Cattery 't Spinnewiel

Cattery 't Spinnewiel is  de oudste nog fokkende Nederlandse cattery, in 1999 zijn wij begonnen. Op dit moment wonen er 6 Chartreux bij ons, waarvan 2 poezen kittens kunnen krijgen. Sinds kort hebben we een nieuwe kater in ons huis mogen verwelkomen. Zijn naam is Frost des Chats Bleus en hij komt uit Frankrijk.

Onze poezen beschikken over ons hele huis en een ruim buitenverblijf. De katers wonen in hun speciale verblijf, dat aan onze woonkamer grenst. Ook zij hebben de mogelijkheid om buiten te spelen. De dames mogen maximaal een maal per jaar een nest krijgen. De kittens groeien bij ons in de woonkamer op, zodat ze kunnen wennen aan normaal huislijk verkeer en aan andere katten.

Voor meer informatie:

N. Simons
Maassluis
010-5921102
E-Mail
Website                                                                                                               terug naar boven

 

 

 

Cattery Wamwir tot Woepwoes

De interesse in- en liefde voor de Chartreux is onverwachts op mijn pad gekomen. Mijn eerste kat “Wonder” bleek een combi te zijn van een Brit en een Chartreux. In die tijd wist ik niet wat het verschil was. Toen werd mijn belangstelling gewekt , ik verdiepte me in de Chartreux en wilde natuurlijk graag een echte Chartreux. In Luxemburg vond ik in 2002 Timea vum Rousegaard (Winnewin).

Het is een stille, wijze, zachte poes, een zeer zorgzame moeder die dol is op spelen. Momenteel dartelen er zes katten door het huis, die ik, samen met mijn man Henry, een liefdevol en huislijk bestaan wil geven. Van de zes zijn er 3 Chartreux ( Winnewin, Wapse en kater Wurre), 2 Britten ( Woeswoes en Waumauw) en natuurlijk onze Wonder.

Voor meer informatie:

M. van der Horst
Steenwijk
E-mail
Website                                                                                                                  terug naar boven

 

 

 

 

Cattery Whiskers home

Cattery Whiskers Home is een kleine cattery in het zuiden van Noord-Brabant. Wij zijn Christine en Martin Buijtels. Samen hebben wij 3 dochters. Wij hebben 2 poezen, waarvan 1 Chartreux, Joy. Zij komt van Cattery Blue Lightning. Ze krijgen erg veel aandacht van onze meiden, en hebben de beschikking over het hele huis. Als het lekker weer is kunnen ze in de grote buitenren spelen. Onze kittens groeien op in huis zodat zij wennen aan alle huiselijke geluiden en gebruiken.

Voor meer informatie:

C. Buijtels
Bladel
E-mail
                                                                                                                 terug naar boven