Werkgroeplid worden ~ Webdesign ~

De werkgroep Chartreux  "Le Chat Qui Rit"  is in 2006 opgericht. De Chartreux is een ras dat zich pas vrij recentelijk weer op meer Nederlandse aandacht mag verheugen. Toen het aantal fokkers toenam werd het zaak om de situatie van het ras binnen Nederland te inventariseren en vanuit deze gedachte is de werkgroep dan ook opgericht. In 2007 zijn wij als werkgroep toegelaten tot de Nederlandse kattenvereniging Mundikat, die op haar beurt weer is aangesloten bij de Federation Internationale Feline ( de FIFe). De FIFe is een internationale federatie van kattenverenigingen die zich inzet voor de het gezond en verantwoord fokken van raskatten over de gehele wereld.

De werkgroep stelt zich tot doel om fokkers en liefhebbers nader tot elkaar te brengen en om de onderlinge samenwerking tussen fokkers te bevorderen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om liefhebbers en fokkers te informeren over de Chartreux. Als werkgroep geven wij een internet magazine,  "Le chat qui rit", uit en houden wij ons bezig met diverse ras promotionele activiteiten. Ook bieden wij diverse bemiddelingsdiensten aan voor de fokkers zoals een dekkaterlijst en een kittenbemiddeling.

 
Wij hopen als werkgroep ook in de toekomst te kunnen blijven rekenen op het enthousiasme dat zowel fokkers als liefhebbers van de Chartreux aan de dag hebben gelegd. Het is dit enthousiasme wat onze werkgroep invulling geeft en wat ons aller zo geliefde ras nog dierbaarder maakt.